takaisin Flag_Spain

Espanja - kuorma-autonkuljettajat lakkoilevat ja tukkivat moottoriteitä polttoaineen hintojen vuoksi

Espanjassa lähetettiin viime perjantaina paikalle 23.000 poliisia, kun kuljettajat olivat pysäyttäneet kuorma-autonsa - tukkien useita teitä.

On myös raportoitu väiteyistä tapauksista, joissa rekkoja kohtaan oli hyökätty tai heitetty kivillä heidän jatkaessaan matkaa. Myös palavia renkaita oli heitelty moottoriteillä Luoteis- Espanjassa.

Tämä viikko alkoi lakolla. Ulosmarssi uhkaa häiritä kansallista toimitusketjua. Myöhemmin tässä kuussa Espanjan hallitus suunnittelee toimenpiteitä korkeita enegia- ja polttoainekuluja vastaan. Energian hinnat nousivat maassa viime vuonna jopa 70%. Myös Ranskassa on ollut hajanaisia mielnosoituksia.

Reutersin mukaan "Kuorma-autonkuljettajien lakko parempien työolosuhteiden vuoksi on aiheuttanut häiriöitä joissakin supermarketeissa ja tietyilla aloilla Espanjassa, myös maitotuotteiden tuottajat valittivat torstaina tarjonnan puutteesta, koska he saivat vähemmän maitoa". He viittaavat kuorma-autonkujettajiin kutsuessaan tilannetta "täydelliseksi konkurssiksi".

Asiakkaillemme, jotka tuovat Espanjasta tuotteita, joko meritse tai maanteitse - tilanne saatttaa aiheuttaa hankaluuksia saada tuotteita ulos maasta. Operatiivinen tiimi pitää ajan tasalla, jos ongelmia ilmenee.

Lisätietoja löydät linkkien takaa:

https://www.reuters.com/business/energy/truckers-strike-spain-disrupts-food-industry-2022-03-17/

https://www.france24.com/en/live-news/20220320-spain-hit-by-yet-another-mass-protest-over-rising-prices

https://www.euronews.com/2022/03/17/spain-to-deploy-23-000-police-officers-after-lorry-drivers-strike-over-fuel-prices