takaisin ua

Ukrainan tilanne ja miten se vaikutta meihin

Olemme Ukrainan kansan puolella ja tuemme heitä mahdollisuuksiensa mukaan.

Tässä tilanteessa voi olla haastavaa tietää, mikä on oikea tapa toimia. Ja mikä on oikein tänään, ei välttämättä ole oikein huomenna.


Itä-Euroopassa ColliCare on edustettuna Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Meillä ei ole omaa toimintaa Venäjällä, Valko-Venäjällä tai Ukrainassa.

Ukrainan valitettava tilanne vaikuttaa myös meidän kuljetuksiin. Suurin osa tuotannosta ja toiminnoista Ukrainassa on nyt pysähtynyt, myös kuljetukset maahan/maasta.

Seuraamme tilannetta tarkasti ja ilmoitamme, jos muutokset saattavat vaikuttaa laajuisemmin meidän logistiikkaan.

Maantierahti

Monilla eurooppalaisilla kuljetusyrityksillä on kuorma-autonkuljettajia Ukrainasta, ja heistä monet ovat nyt palanneet Ukrainaan vastustelemaan Venäjää. ColliCarella on myös muutama kuljettaja Ukrainasta, jotka ovat palanneet Ukraniaan, mutta tällä hetkellä heidän paluunsa ei vaikuta kovinkaan paljon ja hoidamme lähetyksiämme kuten ennen.


Polttoaineiden hinnat nousevat nopeasti nyt suurimassa osassa Eurooppaa.  Energia- ja polttoainepula  voivat tuoda onelmia lähitulevaisuudessa.

Lentorahti

Sekä Venäjä että Yhdysvallat ovat ottaneet käyttöön pakotteita, jotka vaikuttavat maidensa yläpuolella olevaa ilmatilaa. Venäjä on sulkenut ilmatilansa kaikilta liikenteeltä ja USA on sulkenut ilmatilansa Venäjän liikenteeltä. Tämän odotetaan vaikuttavan sekä lentorahdin kapasiteettiin markkinoilla että lentorahdin hintoihin.

Merirahti, Short Sea

Tällä hetkellä Ukrainan tilanetta ei vaikuta Short Sea ja merirahti liikenteeseen. Suuret varustamot ovat lopettaneet liikennöinnit vain Venäjälle/Venäjältä. Liikenne Ukrainan satamien kautta on pysäytetty.

Seuraamme tilannetta

ja miten se vaikuttaa/voi vaikuttaa asiakkaisiimme ja kuljetus-/logistiikkamarkkinoihin. Tilanne on erittäin epävakaa ja meihin saattaa vaikuttaa tavoilla, joita emme ehkä näe tällä hetkellä.

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoa. Haluamme auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.